mys_naděje

kosmo_nauty: mys naděje




Naděje je věc s peřím, která je usazena v duši a zpívá píseň beze slov a nikdy se ani na chvíli nezastaví…“ (Emily Dickinson)

Podchod. - Chodba.- Křížová chodba.
Osm zastavení. - Osm vnitřních modliteb.
Usebrání se.

Všít neklid a bolest. - Navléknout strach. – Prošít obavy.

Zalátat napětí. - Vystřihnout rozrušení.
Vsáknout nepochopení.- Vpít úzkost.
Nalezení pokoje.
Očekávání věci budoucí.- Mys naděje.
Amen

Co představuje naděje a jak se k ní vztahuje jedinec? Jakého významu nabývá naděje v době současné celosvětové pandemie a jak se syžet proměňuje ve společnosti? Na kterém místě je jedinec a kolektiv schopen vztáhnout se k naději? Odpověď je vyšita v osmi vitrínách veřejného podchodu v Hradci Králové. Ty jsou ovšem od profánního světa odděleny průhledným sklem. Prezentovaná osobní mytologie a příběh očekávání naznačují určitý příslib záchrany a naději, které je naléhavě potřeba na rozbouřeném světovém moři i nyní. Budu ráda, pokud na vernisáž s sebou přinesete květiny na výzdobu oltářů, ať již živé, uschlé, papírové nebo umělé. Přijďte očekávat!


vernisáž 25. června od 17 hodin
Walk Thru Gallery / Galerie Podchod
tř. Karla IV. 1222/25a podchod, 500 02 Hradec Králové


Navracím se k archetypům a znovuobjevuji krajinu dětství. Fascinují mě zapomenuté paměti a odložené anonymní vzpomínky. Určující jsou pro mne příběhy, ať již skutečné nebo fiktivní, vytvářené, nalezené či znovuobjevené. Můj obrazový archiv lze nerušeně prohlížet na stálé adrese https://www.instagram.com/kosmo_nauty/.
kosmo_nauty je na cestě. 




Komentáře

Oblíbené příspěvky