dušičky_v_atriu

Navyšujeme kapacitu zcela vyprodaného workshopu zdobení mexických lebek v rámci tematického programu Dušičky v Atriu. Neváhejte a pořiďte si vstupenku! Počet míst omezen!

Nechte se inspirovat barvitostí mexického svátku a přijďte si ozdobit dušičkovou lebku. Barevné kamínky, blyštivé flitry, glitrová lepidla se třpytkami, lesklé knoflíčky a třpytivé látky budou samozřejmostí. Vítány jsou přebohaté ornamentální formy a barvité kombinace. Workshop vede kosmo_nauty. Přijďte slavit! Těšíme se!

¡ Viva Los Muertos!

Día de los Muertos. Mexická oslava Památky zesnulých. Barvitá slavnost, která připomíná, že smrt je přirozenou součástí života. Svébytná oslava památky zesnulých, která silně rezonuje i v srdci evropského kontinentu a zasévá oranžové afrikány. Nedílnou součástí mexických Dušiček je charakteristické cukroví symbolického tvaru. Zdobené cukrové lebky (calaveras) různorodých velikostí, vzorů a barev lze v Mexiku běžně zakoupit v obchodech a prodejních stáncích. Na stolcích bývají sladké lebky společně s dalším dušičkovým cukrovím pečlivě vyrovnány do několika pater. Cukrové lebky se stávají nejen součástí oltářů, které připomínají zesnulé (ofrenda), ale jsou rovněž oblíbenými dary blízkým. Takový netypický dárek symbolicky stvrzuje péči a pozornost druhých.

Dušičky v Atriu
Přijďte za námi do Atria společně prožít dušičkové období! Tajemným podvečerním programem spojujícím svátek zesnulých, všech svatých i Día de los muertos nás bude provázet průvodkyně Persefona, společně s kosmo_nauty budeme zdobit tradiční mexické lebky a ochutnáme i dušičkové pečivo “kosti mrtvých”. Atmosféru podkreslí improvizovaná varhanní hudba a všechny naše strachy spálíme v ohni.

Atrium na Žižkově
Čajkovského 12, Praha 3
úterý 1. listopadu, 16:00 - 18:00



Komentáře

Oblíbené příspěvky